• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Artisjokhapjes

Categorie

Ingrediënten

  • 2 blikjes artisjokkenbodems (ca. 12 stuks)
  • 5 gedroogde tomaten
  • handvol cashewnoten
  • olijfolie
  • 2 plakjes bacon

Bereiding

Laat de bodems goed uitlekken.
Week de gedroogde tomaten een kwartiertje in heet water, laat ze uitlekken en snijd ze in stukjes.
Maak een ‘pesto’ van de gedroogde tomaten, gehakte cashewnoten en olijfolie.
Snijd de plakjes bacon in dunne reepjes.

Vul de bodems met een flinke lepel van de pesto en leg daar een reepje bacon op.
Zet ca. 20 minuten in een oven van 175°.

Wijnadvies

Grüner Veltliner - Oostenrijk


Print