• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Lauwwarme zalm

Categorie

Ingrediënten

  • vier plakken (gerookte) zalmfilet (ca.500 gr)
  • groene sla
  • crème fraiche
  • mierikswortel
  • olijfolie
  • versgemalen peper
  • zwarte viseitjes (kaviaar)

Bereiding

Maak een sausje van crème fraiche met mierikswortel.

Vet een vel bakpapier in met olijfolie, leg de zalmrepen erop, besmeer met olijfolie en bestrooi met versgemalen peper. Leg op een bakplaat en zet de zalm 5 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven van 175°. Erbij blijven: de zalm moet net even lichtroze kleuren, maar vooral niet echt bakken!!

Schik de sla op vier bordjes, leg de zalm erop met een lepel saus erbij en garneer met zwarte kaviaar.

Wijnadvies

Chardonnay Colombard - Zuid-Afrika


Print