• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Griekse gehaktballetjes

Deze balletjes krijgen hun aparte smaak doordat je lamsgehakt gebruikt en door de munt in de saus. 
Hou je niet van lamsvlees, dan kun je natuurlijk ook runder- of varkensgehakt gebruiken, maar het gerecht heeft dan niet die typisch Griekse smaak.

Categorie

,

Ingrediënten

  • 500 gr lamsgehakt
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 125 gr paneermeel
  • 1 tl kaneel
  • zout & peper
  • olijfolie
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 500 gr Griekse yoghurt
  • 15 gram groene munt

Bereiding

Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Meng dit door het gehakt met het ei, de paneermeel, zout & peper en kaneel. 
Rol er balletjes uit, iets groter dan een flinke walnoot. Bak de balletjes bruin en gaar in een koekepan met hete olijfolie. Laat ze uitleggen op een stuk keukenpapier.
Smelt de boter, bak de bloem erdoor heen en voeg een flinke scheut water toe (roux). Voeg dan beetje bij beetje de yoghurt toe, tot je een dikke gebonden saus hebt. 
Knip de muntblaadjes fijn en roer ze door de saus. 

Verwarm de gehaktballetjes in de saus op een laag pitje.


Print