• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Pasta met gamba’s en gepofte tomaatjes

Dit is een verrukkelijk gerecht voor een zomerse avond, met een glas witte wijn er naast.
In plaats van verse spinazie kun je ook rucola of waterkers gebruiken. En in plaats van koriander? Basilicum of peterselie smaakt ook prima! En houd je niet van pittig, dan laat je de rode pepers weg.

Als je dit gerecht opdient in een grote ronde platte ovenschaal, die je een kwartier van te voren verwarmd hebt in een hete oven, wordt het een feestje op tafel.

Categorie

,

Ingrediënten

  • 500 gram verse pasta (tagliatelle)
  • 750 gr tot 1 kilo rauwe gamba's
  • 500 gr snoeptomaatjes
  • 150 gram verse spinazie
  • knoflook
  • 2 rode pepers
  • zout & peper
  • tijm
  • oregano
  • olijfolie
  • bosje koriander

Bereiding

Maak, indien nodig, de gamba’s schoon (verwijder schalen en darmkanaal). Snijd de rode pepers heel fijn. Maak een marinade van olijfolie, zout & peper, geperste knoflook en de rode peper. Roer de gamba’s hier door heen en laat een paar uur intrekken.

Verwarm de oven voor op 150 gr. Prik alle tomaatjes een keer op vijf in met een cocktailprikker. Leg ze in een ovenschaaltje, met een gulle scheut knoflookolie, tijm en oregano, zout & peper. Hussel goed door elkaar en zet anderhalf tot twee uur in de oven, totdat ze zacht, maar nog niet helemaal gebarsten zijn.

Snijd de koriander, behalve de steeltjes, grof.

Zet een ruime pan water op en kook de pasta.
Verhit een wok en roerbak de gamba’s met de marinade tot ze goed roze zijn. Giet de pasta af en roer deze door de gamba’s.
Bedek de ovenschaal met de verse spinazie, daarop de pasta, leg de tomaatjes er op en bestrooi met de koriander.


Print