- Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
- Dit doe je vlak voor je gaat eten
Limoen/kardemon-ijs
Je houdt van kardemon of je vindt het helemaal niets. Maar áls je verzot bent op de exotische smaak van deze specerij, dan is dit ijs een heerlijk verwennerijtje.
Categorie
DessertsIngrediënten
- 1 el kardemonpeulen
- 2 eierdooiers
- 50 gr fijne suiker
- 1 tl maïzena
- 2 limoenen
- 1,5 dl melk
- 1,5 dl slagroom
- blaadjes citroenmelisse
Bereiding
Kneus de kardemonpeulen in een vijzel en verwijder de schilletjes. Je houdt dan de zwarte pitjes over en die stamp je in grove stukjes. Rasp de schil van de limoentjes met een zesteur en pers het sap eruit.
Doe de eierdooiers, suiker, maïzena, de kardemonzaden, het limoenrasp en -sap in een kom en klop goed door elkaar. Breng de melk aan de kook en schenk deze over het eiermengsel, terwijl je klopt. Schenk het geheel weer terug in de pan en laat het op een laag vuurtje, al roerend, binden.
Laat de custard helemaal afkoelen.
Klop de slagroom en spatel deze door de custard (die je daarvoor nog even goed doorgeklopt hebt). Doe het ijs in een bak die je af kunt sluiten en zet in de diepvries. Klop het om de paar uur een keer door, om de ijskristallen te breken.
Schep wat bolletjes ijs op een bordje of glazen coupe en garneer met blaadjes citroenmelisse.