- Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
- Dit doe je vlak voor je gaat eten
Kaasquiche
Deze quiche is machtig en kan, samen met een frisse groene salade, uitstekend als hoofdmaaltijd geserveerd worden.
Categorie
Geen vlees en geen vis: vegetarisch, HoofdgerechtenIngrediënten
- 120 gr tarwebloem
- ½ tl zout
- 80 gr koude boter
- ½ dl ijskoud water
- 250 gram jong belegen kaas
- 1 el komijnzaadjes
- 2 eieren
- 1 dl kookroom
- een taartvorm van ca. 26 cm
Bereiding
Kneed het meel met zout en de in stukjes gesneden boter tot een kruimelig geheel. Voeg dan het water toe, tot je een soepl deeg hebt. Rol het uit, vouw het dubbel en rol weer uit. Herhaal dit een paar keer. Laat minstens een half uurtje rusten in de ijskast, verpakt in huishoudfolie.
Snijd de kaas in kleine dobbelsteentjes.
Rol het deeg uit en bekleed er de ingevette taartvorm mee. Prik een paar keer met een vork in de bodem.
Strooi de komijnzaadjes erover en verdeel de blokjes kaas over het deeg.
Klop de eieren los met de kookroom en giet dit over de taart, zodat alles bedekt is.
Bak de quiche ca. 35 minuten in een voorverwarmde oven van 175º tot hij lichtbruin is.
Even laten rusten en dan pas aansnijden.