• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Hoi Sin Saus

O, die heerlijke hoi sin saus…  Die kun je aan heel veel gerechten toevoegen, van pekingeend en dim sum tot smaakmaker in een dressing.

Categorie

Ingrediënten

  • 6 el donkerbruine basterdsuiker
  • 3 el water
  • 3 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 4 tl mirin
  • 2 el witte-wijnazijn
  • 2 geplette tenen knoflook
  • 1 tl 5-kruidenpoeder
  • 1 el sesamolie
  • Sriracha (of een andere pittige saus)
  • snufje zout

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een sauspannetje met dikke bodem en breng op middelhoog vuur aan de kook.
Laat vervolgens nog 10 minuten inkoken op laag vuur tot de saus stroperig wordt. Proef of de saus pittig genoeg is en voeg er anders nog wat Sriracha aan toe.
Verwijder de knoflooktenen en laat afkoelen.


Print