• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Gevuld brood

Dit brood kun je helemaal naar eigen smaak maken. Dus passend bij de brunch of lunch, als hapje bij de borrel.

Je kunt het vullen met van alles: geruld gehakt met Provencaalse kruiden /mozarella, pesto en cherrytomaatjes / zalm, dille en plakjes hardgekookt ei / asperges, champignons en peterselie. Laat je fantasie er maar op los!

Categorie

Ingrediënten

  • 500 gr (tarwe)bloem
  • 275 ml lauw water
  • 1,5 zakje gist
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
  • vulling naar wens

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 gr.

Voeg alle ingrediƫnten (behalve de vulling) door elkaar en kneed er een bal van.
Rol deze uit toot een dunne rechthoekige lap. Bekleed de lange zijn tot een derde van de hele lap met de gewenste vulling.
Rol de lap op en kneed de uiteinden goed samen.
Bestrijk met olijfolie en laat een half uur bakken in de oven.

Wil je het brood later weer opwarmen, leg het dan goed verpakt in aluminiumfolie een tijdje in een hete oven.


Print