• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Gesmoorde bospeen

Categorie

Ingrediënten

  • 1 dl olijfolie
  • 120 gram pancetta
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kg bospenen
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 1 dl vleesbouillon
  • zout en versgemalen peper

Bereiding

Schrap de worteljes schoon, maar houdt een klein stukje van de steel aan de wortel.
Snijd de ui en pancetta in kleine stukjes. Pers het teentje knoflook en snijd de peterselie fijn.

Verwarm de olijfolie op een laag vuur en fruit de pancetta, ui en knoflook hierin tot de ui glazig is.
Voeg de worteltjes en de peterselie toe en laat 20 minuten smoren. Voeg voldoende bouillon toe om de worteltjes vochtig te houden.
Breng op smaak met zout en peper.


Print