• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Gemberdressing en marinade

Deze dressing is lekker in een salade bij een Thaise maaltijd, maar ook heerlijk als marinade voor vlees dat je bakt in de grillpan of op de barbecue.

Categorie

Ingrediënten

  • 1½ cm geraspte gemberwortel
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 4 takjes fijngeknipte koriander
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 tl vloeibare honing
  • 1½ el balsamico-azijn
  • 6 el olijfolie
  • versgemalen zout & peper

Bereiding

Meng alle ingrediënten, behalve de kruiden, door elkaar tot je een homogene massa hebt. Voeg op het laatst de kruiden toe.

 


Print