- Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
- Dit doe je vlak voor je gaat eten
Chocoladefondue
De kindervariant: voeg een eetlepel honing en serveer met herkenbaar fruit, zoals banaan, appel en druiven. Marsh mallows is altijd feest.
Een exquise dessert voor volwassenen: voeg een flinke scheut (naar smaak) toe van bv. Grand Marnier, Tia Maria, maar ook whisky of cognac is erg lekker. Dip met wat ‘luxer’ fruit, zoals mango, frambozen en lychees.
Het is een erg machtig toetje, dus alleen serveren na een niet te zware maaltijd. Anders is het zonde van alle chocola die overblijft….
Categorie
DessertsIngrediënten
- 250 gr chocolade
- 250 ml slagroom
- 1 el honing of een scheut likeur
- vers fruit
- marsh mallows
Bereiding
Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Verwarm de slagroom op een zacht vuurtje. Meng door elkaar en voeg dan de honing of likeur toe.
Zet een kommetje met de fondue op een theelichtje en serveer met verschillende schaaltjes met fruit en marsh mallows. Met een lange vork in de chocola dippen.