• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Wortelsoep met schaaldieren

Deze soep is verrassend fris van smaak én gezond. Met de vis kun je variëren: goedkope surimi in dunne reepjes, rivierkreeftjes of gebakken coquilles of mosselen. Het is maar wat jíj lekker vindt.

Categorie

Ingrediënten

  • 0,5 liter wortelsap
  • 2 stengels sereh
  • 1 rode peper
  • 2 cm gember
  • 1 limoen
  • schaaldieren naar keuze
  • tuinkers

Bereiding

Haal de wortel en de buitenste bladeren van de stengels sereh en hak deze fijn. Schil de gemberwortel en snijd fijn. Ontdoe de peper van de zaadjes (tenzij je van erg pittig houdt) en snijd in stukken. Pers de limoen uit.
Zet het wortelsap op het vuur met de sereh, gember, peper en limoensap en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat de bouillon een kwartiertje trekken.

Zeef de bouillon (het mooiste is door een kaasdoek).

Warm de bouillon langzaam op en bereid ondertussen de schaaldieren: surimi in kleine reepjes trekken, coquilles of mosselen licht bakken. Rivierkreeftjes zijn al gaar als je ze koopt, daar hoef je niets mee te doen.
Leg in elke soepkom wat schaaldieren en schenk de hete soep erover. Garneer met fijngeknipte tuinkers.

 


Print