• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Watermeloenspoom

Dit gerecht is lekker als smaakmaker tussen voor- en hoofdgerecht, maar kun je door toevoging van de champagne of sekt, ook heel goed als cocktail serveren bij een zomerse maaltijd.

Categorie

Ingrediënten

  • ½ watermeloen
  • 1 limoen
  • 4 eetlepels suiker
  • desgewenst, champagne of sekt

Bereiding

Schil de meloen en verwijder de pitten. Snijd de meloen in stukjes.
Pers de limoen en roer het sap en de suiker door de meloen. Pureer alles fijn.
Plaats het in een ondiepe schaal in de diepvries gedurende 2½ uur en roer af en toe met een vork de kristallen goed los.

Vul glazen met een bolletje meloensorbet en vul desgewenst aan met champagne of sekt.


Print