• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Warme komkommersalade

Een verrassende warme salade, die lekker smaakt bij een Aziatische maaltijd.

Categorie

Ingrediënten

  • 2 el plantaardige olie
  • 1 el sesamolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 3 cm verse gember, geschild en fijngehakt
  • 1 el zoete chilisaus
  • 1 grote komkommer, geschild, doormidden, zaad eruit en in plakken van ca. 1 cm
  • 1 el ketjap manis
  • ½ tl suiker
  • zout

Bereiding

Verhit beide soorten olie in de wok en roerbak de knoflook en gember. Voeg de chilisaus en komkommer toe en roerbak deze. Doe op het laatst de ketjap manis en suiker erdoor, voeg zout naar smaak toe.


Print