• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Warme gehaktballetjes (ca. 45 stuks)

Categorie

Ingrediënten

  • Balletjes:
  • 1 ui, fijngesneden
  • 750 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • zout & peper
  • 1 el Worcestersaus
  • 2 el rozemarijn
  • 1 el munt
  • Saus:
  • 3,75 dl rode wijn
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 2,5 dl gezeefde tomaten of tomatensaus
  • 2-3 tl mosterd
  • 30 gr boter

Bereiding

Meng alle ingrediënten voor de balletjes goed door elkaar en draai er kleine balletjes van.
Goed bakken in olie en uit laten lekken op keukenpapier.

Olie uit de pan gieten en wijn en knoflook toevoegen. Aan de kook brengen en voor de helft in laten koken.
De tomatensaus en mosterd toevoegen en op een laag vuur goed door laten koken.
De boter in stukjes erdoor roeren.

De balletjes verwamen in de saus en serveren met wat grof brood of stokbrood..

Wijnadvies

Minervois Reserve; CĂ´tes du Rhone Villages - Frankrijk


Print