• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Verrassende rauwe ham

Dit gerecht is ook heel goed te maken als je op vakantie bent in Zuid-Europa, waar elk land zijn eigen bijzondere rauwe ham heeft. Olijfolie en yoghurt zijn overal te krijgen, tuinkers is wat moeilijker. Die kun je in dat geval ook vervangen door klein gescheurde rucola of bieslook.

Categorie

Ingrediënten

  • 8 tot 12 plakken mooie rauwe ham
  • yoghurt
  • olijfolie
  • versgemalen peper
  • bakje tuinkers

Bereiding

Meng steeds een beetje yoghurt met olijfolie tot een lekkere saus is ontstaan. Breng op smaak met versgemalen peper.
Knip de tuinkers af en meng het grootste deel door de saus.

Leg op ieder bordje 2 tot 3 plakken ham en leg middenop een stevige lepel saus.
Garneer met de rest van de tuinkers.

Wijnadvies

Rosé - Provence/Frankrijk


Print