• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Turkse gehaktballetjes aan een spiesje

Je kunt in plaats van balletjes ook köfte maken: draai dan het gehakt om de pen in de vorm van een langwerpig worstje.

Categorie

,

Ingrediënten

  • 500 gr kalf- of lamsgehakt
  • 10 gedroogde abrikozen
  • bosje munt
  • 1 el kaneel
  • ½ el gemalen komijn (djinten)
  • zout & peper
  • 1 ei
  • paneermeel
  • houten of ijzeren satépennen

Bereiding

Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Hak de munt fijn. Meng het gehakt met alle ingrediënten en draai er kleine balletjes van. Druk ze iets plat.

Steek per spiesje 4 platte balletjes aan een pen. Gebruik je houten satépennen, week die dan van te voren in wat water, zodat ze niet verbranden op de grill of barbecue.
Leg ze op de barbeque of in de grillpan en bak ze zachtjes gaar.

 

Wijnadvies

NULL


Print