• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Tiramisu (mager)

Tiramisu wordt vooral zwaar en calorierijk door de mascarpone. Je kunt deze ook heel goed vervangen door magere kwark.

Categorie

Ingrediënten

  • 250 gram magere kwark
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 2 el suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 1 dl sterke koffie
  • flinke scheut likeur naar wens
  • lange vingers
  • cacaopoeder

Bereiding

Week de blaadjes gelatine in koud water.
Splits de eieren en mix de dooiers met de suiker, au bain marie, dik en schuimig. Haal van het vuur en roer er de uitgeknepen gelatine doorheen, zodat deze helemaal oplost. 
Klop de eiwitten goed stijf.
Spatel de kwark en de eiwitten door het eimengsel.
Roer de likeur door de koffie en dompel er de lange vingers aan één kant in. Bedek de bodem van een vierkante of rechthoekige schaal met de lange vingers en giet hier de helft van het kwark/eimengsel overheen. Herhaal dit nog een keer.
Laat goed opstijven in de ijskast.

Bestrooi de tiramisu vlak voor het opdienen met het cacaopoeder.

Wijnadvies

PX sherry - spanje; Vin Santo - Italiƫ; Vin Dolce - Italiƫ


Print