• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Thaise tamarindesaus

Deze pittige saus is heerlijk bij gegrilde vis (warm) of als dipsaus (koud).

Categorie

Ingrediënten

  • 5 gedroogde grote chilipepers
  • 2,5 dl warm water
  • 4 tenen knoflook
  • 125 gr in plakken gesneden ui
  • 1 tl garnalenpasta
  • 1,25 dl tamarindesap
  • 4 el vissaus
  • 2 el suiker

Bereiding

Week de gedroogde pepers in het warme water tot ze zacht zijn.
Doe de geweekte pepers, het water en de rest van de ingrediënten in de keukenmachine en draai tot alle grof gehakt is.
Doe in een pan, breng aan de kook en laat 1 minuut koken.


Print