• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Rauwkost met mierikswortelsaus

Dit gerecht is heerlijk als aperitief bij een zomerse maaltijd, als onderdeel van een tapasmaaltijd of als hapje-bij-een-wijntje op een zwoele zomeravond.

Categorie

Ingrediënten

  • 250 gram crème fraiche (of kwark)
  • 3 el mierikswortel (potje of vers geraspt)
  • versgemalen peper / Maggi
  • rauwe groente zoals wortel, bleekselderij, champignons, bloemkoolroosjes, radijsjes etc.

Bereiding

Meng de zure room (of kwark) met de mierikswortel en breng op smaak met versgemalen peper en een scheutje Maggi.
Snijd de groente in hapklare stukjes.

Doe de mieriksworteldip in een schaaltje, plaats deze in het midden van een grote schaal (of onderbord) en leg de groentes er omheen.

Wijnadvies

Grüner Veltliner - Oostenrijk


Print