• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Peultjes, gesmoord in limoen

Categorie

Ingrediënten

  • 300 gram peultjes
  • limoenolie of olijfolie
  • 1 limoen

Bereiding

Maak de peultjes schoon, verwijder eventuele draden en blancheer ze twee minuten in kokend water. Giet af en spoel direct af met koud water, dan behouden ze hun mooie groene kleur. Snijd ze in hele dunne reepjes (julienne). Bewaar de peultjes, besprenkeld met een beetje water, in een afgesloten schaal in de ijskast, anders drogen ze uit. Snijd met een zesteur fijne reepjes van de limoenschil (of rasp de schil). Pers de limoen, als je olijfolie gebruikt.

Verhit de limoen- of olijfolie in de wok en roerbak de julliennereepjes gedurende een paar minuten. Heb je geen limoenolie, giet er op het laatst dan nog een scheut limoensap doorheen.
Dien meteen op, en strooi het limoenschaafsel er overheen.


Print