• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Paella

In dit recept zit zowel vlees als vis. De kippenpoten kun je eventueel weglaten, zodat je een volledig visgerecht krijgt. Andersom is lastiger (de vis weglaten dus), als je de echte paella-smaak te pakken wilt krijgen.

Categorie

,

Ingrediënten

  • 4 kippenpoten
  • peper & zout, tijm, paprikapoeder
  • 5 tomaten in partjes gesneden
  • 2 gehakte uien
  • 1 rode en 1 groene in ringen gesneden paprika
  • 300 gr gewone rijst
  • 6 dl groente- of kruidenbouillon
  • zakje saffraandraadjes
  • 2 ons gepelde mosselen
  • 8 ongepelde (rauwe) gamba's
  • olijfolie

Bereiding

Kruid de kippenpoten met peper & zout, tijnm en paprikapoeder en bak ze in een grote braadpan mooi bruin in wat olijfolie. Voeg de uien en tomaten toe. Leg de paprikaringen daar weer bovenop, zodat ze heel blijven. Doe de deksel erop en laat op een zacht vuurtje langzaam gaar worden.

Laat in een andere pan wat olijfolie heet worden en bak de ongekookte rijst glanzend.

Maak de bouillon heet en voeg de saffraan toe.
Haal de paprikaringen uit de pan en leg ze apart. Schep de rijst op de kip, daarna de mosselen. Giet de warme bouillon over de rijst en meng voorzichtig. Op een zacht vuurtje gaar laten worden. Dat duurt circa een half uur, maar het beste is af en toe een rijstkorrel proberen.

Schep alles over in een ruime ovenschaal, leg de paprikaringen en de garnalen erop en laat de smaken een half uur met elkaar mengen in een (voor)verwarmde oven van 100°.

Wijnadvies

Cave Brut - Penedes/Spanje


Print