• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Maïs & bacon-dip

Categorie

Ingrediënten

  • 200 gr maïskorrels (blik)
  • blokje groentebouillon
  • 100 gr bacon
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 200 gr kwark
  • gehakte bieslook

Bereiding

Laat de maïskorrels goed zacht koken in zoveel water met een bouillonblokje dat de korrels onder staan. Giet af en laat de maïs goed uitlekken (bouillon niet weggooien, heerlijke basis voor saus of soep!).

Snij de bacon fijn en bak uit in een anti-aanbakpan. Laat op keukenpapier uitlekken.

Pureer de maïs met de knoflook fijn. Voeg de kwark toe en roer tot een glad geheel.

Roer de bieslook en bacon er voorzichtig doorheen, bewaar wat om er overheen te strooien.

Lekker als dip met rauwe groentes of Turks brood.

Wijnadvies

NULL


Print