• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Limoenbouillon met gamba’s

Categorie

Ingrediënten

  • 20 gamba's
  • 3 cm gember
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 2 el rietsuiker
  • 2 dl witte wijn
  • 3 el Kikkoman
  • 3 limoenen
  • 10 takjes koriander
  • 1½ dl water

Bereiding

Pel de gamba's, bewaar de schalen en de kop en verwijder het darmkanaal. Was de schalen en kop helemaal schoon en bewaar ze. Snijd de gember en citroengras in fijne stukken.

Verhit een wok met olie en bak de schalen en koppen van de gamba's en de gember en citroengras in 5 minuten aan. Voeg de rietsuiker toe en laat deze lichtjes karameliseren. Blus af met de witte wijn en voeg water en sojasaus toe en laat het 30 minuten op laag vuur trekken.

Schraap de zo lang mogelijke slierten van de schil van de limoen en knijp het sap uit de limoenen. Zeef de bouillon en voeg de limoensap toe. Maak eventueel op smaak met extra zout en peper.

Meng de limoenschil met de gamba's, maak deze op smaak met zout en peper en bak ze in 5 minuten tot ze gaar zijn.

Meng de koriander met de gamba's, plaats ze in het midden van de borden en schep de soep eromheen.


Print