• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Likeurmousse

Categorie

Ingrediënten

  • 2 eierdooiers
  • 100 gr fijne suiker
  • 25 gr ma├»zena
  • 2 dl vers sinaasappelsap
  • 1 dl Cointreau
  • 1 eetlepel limoenrasp
  • 4 eiwitten eiwit

Bereiding

Klop de eierdooiers met de suiker licht en schuimig. Schep de gezeefde maïzena erdoor en klop de helft van het sinaasappelsap erdoor.
Verwarm de rest van het sap met de likeur en de limoenrasp.
Neem de pan van het vuur en klop het dooiermengsel er met een dun straaltje door.
Breng alles al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de crème onder af en toe roeren goed afkoelen.
Klop de eiwitten stijf en klop dit luchtig door de crème.
Laat goed koud worden in de ijskast.

Serveer de mousse met vers fruit.


Print