• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Langzame aardappels

Deze aardappeltjes zijn geurig, zacht en sappig. Doordat ze heel langzaam garen, komen alle smaken heel goed tot hun recht.
Een kilo aardappels is ruim voldoende voor vier personen. Wat je eventueel overhoudt, kun je de volgende dag makkelijk weer opwarmen in oven of magnetron.

Categorie

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappels
  • 5 dl groentebouillon
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 theelepel kurkuma
  • flinke snuf saffraan
  • handje rozijnen
  • olijfolie

Bereiding

Was de aardappelen (schillen hoeft niet) en snijd ze in kleine blokjes van 1 tot 2 cm groot. Breng de groentebouillon aan de kook. Snijd de ui in ringen en snipper de knoflook. Plet de kwarwij en korianderzaden in een vijzel.
Verhit wat olijfolie in een braadpan (met deksel) en bak de ui met de knoflook even aan. Voeg alle kruiden toe en bak nog even door. Voeg de aardappelblokjes en de rozijnen toe en giet de bouillon er over heen.

Breng alles aan de kook. Zet de oven op 100° en zet hier de braadpan met deksel (of ovenschaal die je af kunt sluiten) in. Laat minstens drie uur langzaam garen.


Print