• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Indische wortelquiche

De seroendeng in dit recept kun je kant en klaar kopen, maar ook zelf maken: zie  Snelle seroendeng

Categorie

,

Ingrediënten

  • 225 gr magere kwark
  • 225 gram tarwebloem
  • 4 el olijfolie
  • ½ tl zout
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 winterwortels
  • 1 zakje nasikruiden
  • 3 eieren
  • 1½ dl kookroom
  • 4 el seroendeng
  • 1 blikje cocktail- of knakworstjes
  • peper en zout
  • taartvorm van ca. 24 cm

Bereiding

Snipper de ui en knoflook. Rasp de wortels grof. Wel de nasikruiden volgens de gebruiksaanwijzing. 
Fruit de ui en knoflook in wat olie en bak daarna de wortels even mee. Roer er de nasikruiden door, schep de seroendeng erdoorheen en laat afkoelen.

Klop de eieren los met de kookroom en breng op smaak met peper en zout.  

Roer de olijfolie en het zout door de kwark en meng het meel erdoorheen, tot je een soepel deeg hebt. Bekleed de ingevette taartvorm met het deeg. Schep het wortelmengsel erin en verdeel de (door midden gesneden) worstjes erover. Giet het eimengsel eroverheen, zodat alles min of meer bedekt is.
Bak de taart in een voorverwarmde oven van 200º in ca. 35 minuten lichtbruin en gaar.


Print