• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Granita de Limone

Dit gerecht is heerlijk als spoom, maar je kunt het natuurlijk ook serveren als dessert.

Categorie

Ingrediënten

  • 150 gram fijne basterdsuiker
  • 5 dl water
  • 1ΒΌ dl vers geperst limoensap
  • schil van 2 limoenen

Bereiding

Schil de limoenen heel dun en snijd de schil in kleine stukjes of rasp de schil met een zesteur.

Doe de suiker en 2½ dl water in een steelpan en breng aan de kook totdat de suiker is opgelost (het water is dan weer helemaal helder). Laat volledig afkoelen en voeg het limoensap. de rest van het water en de limoensnippers toe.

Giet het mengsel in een ondiepe plastic bak en zet in de diepvries. Roer ieder half uur even goed door om de ijskristallen te breken. Je kunt ook na een tijdje het ijs helemaal fijn mixen met een staafmixer (het ijs wordt dan wit).


Print