• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Gewokte gamba’s

Dit is smullen met je vingers en je houdt er ook nog wat aan over: gooi de gamba-schalen niet weg. Laat ze een kwartiertje koken in een dubbele hoeveelheid water. Zeef de schalen eruit en vries de bouillon in. Je hebt dan een perfecte basis voor vissoep of -saus.

Categorie

Ingrediënten

  • 1 kilo rauwe en ongepelde gamba's
  • 2 rode pepers
  • 2 cm geraspte gember
  • 2 tenen geperste knoflook
  • olijfolie
  • sap van 2 limoenen
  • versgemalen peper
  • peterselie

Bereiding

Pel de gamba’s, maar laat het staartstuk zitten. Verwijder het darmkanaal. Snijd de rode pepers in kleine stukjes, verwijder desgewenst de zaadjes en zaadlijsten. Maak een marinade van flink wat olijfolie, de pepers, gember en knoflook. Meng de gamba’s erdoorheen en laat een paar uur marineren in de ijskast. Roer het geheel af en toe om.

Verhit een wok (geen olie toevoegen) en bak de gamba’s met de marinade tot ze goed roze zijn. Bak niet te lang, want dan worden ze taai. Voeg versgemalen peper toe en het limoensap en laat nog 5 minuten pruttelen. Bestrooi met fijn geknipte peterselie en serveer direct.

Wijnadvies

Verdejo - Rueda/Spanje


Print