• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Gevulde meloen met asperges en krab

Categorie

Ingrediënten

  • 12 groene asperges
  • 2 kleine Galia meloen
  • 4 eetlepels notenolie
  • 2 eetlepel citroensap
  • versgemalen peper & zout
  • 200 gr krabvlees (of surimi)

Bereiding

Maak de asperges schoon en halveer ze. Kook de bovenste helft (met de toppen dus) in ruim kokend water gaar en laat ze afkoelen.
Snijd de meloen doormidden, haal de zaadjes eruit en steek zoveel mogelijk bolletjes uit het vruchtvlees en verwijder de rest.
Klop van de notenolie, citroensap, peper & zout een vinaigrette.
Meng alle ingrediënten door elkaar.

Verdeel vlak voor het serveren de salade over de meloenhelften.

Wijnadvies

Pinot blanc - Elzas/Frankrijk


Print