• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Geroosterde gepofte aardappels

Ben je de eeuwige gekookte of gebakken aardappels beu? Dan is dit weer eens iets anders. Heel makkelijk en toch verrassend.

Categorie

Ingrediënten

  • (licht) bloemige aardappels
  • olijfolie
  • zou & versgemalen peper
  • verse kruiden

Bereiding

Pof de aardappels eerst in de magnetron: schil ze niet (!), maak ze nat, prik er met een tandenstoker een paar gaatjes in en leg ze op een bord. Hoogste stand van de magnetron, 12 tot 15 minuten (afhankelijk van de hoeveelheid en grootte van de aardappels). Probeer het uit, iedere magnetron werkt anders. Je kunt het beste niet meer dan drie of vier aardappels tegelijk poffen.
Als de aardappels zacht zijn (je kunt ze dan goed indrukken), leg ze dan op een plank. leg er een spatel op met de platte kant en druk de aardappel met je hand plat. Maak zoveel aardappels als je nodig hebt en leg ze in een platte ovenschaal.

Besprenkel de aardappels met wat olijfolie, strooi er zout & peper op en zet ze ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175°, tot ze een mooi knapperig korstje hebben. Bestrooi ze daarna met wat verse kruiden (bieslook, basilicum, koriander, alles kan). Je kunt ook tijdens het bakken een paar takjes verse rozemarijn erbij leggen, dat gaat heerlijk ruiken!


Print