• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Gepocheerde vijgen met citroenroomsaus

Categorie

Ingrediënten

  • 12 verse vijgen
  • 4 dl ruby port
  • 70 g poedersuiker
  • 1 tl sinaasappelzeste
  • 1 citroen
  • 7 grote muntblaadjes
  • 3 dl slagroom

Bereiding

Breng de port met de suiker en de sinaasappelzeste aan de kook. Snij de vijgen overlangs in tweeën en doe in de port. Laat een kwartiertje zachtjes trekken.
Pers ondertussen de citroen uit en doe zeven grote muntblaadjes bij het sap. Kneus ze licht met een stamper of de bolling van een soep-opscheplepel. Laat 15 minuutjes staan. Zeef het sap en gooi de munt weg. Voeg onder voortdurend kloppen 3 dl slagroom in een dun straaltje toe. Tijdens het roeren wordt de saus dikker.
Gebruik de saus meteen. Schik de vijgen op vier bordjes en drapeer de saus er over- en omheen.


Print