• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Gefrituurde tofuballetjes

Eigenlijk zijn dit gewoon vegetarische bitterballen. Smullen!

Je kunt ze serveren met pindasaus of zoete chilisaus, maar uiteraard ook met de gebruikelijke mosterd.

Categorie

Ingrediënten

  • 375 gr tofu
  • 1 ei
  • 3 el Kikkoman
  • 2 el bloem
  • 150 gr gemengde paddenstoelen
  • 3 geroosterde norivellen
  • koriander of basilicum
  • sambal
  • panko

Bereiding

Tofu laten uitlekken en droogdeppen, eventueel erin knijpen om overtollig vocht te verwijderen. 
Tofu, ei en sojasaus pureren met staafmixer. Bloem door het mengsel roeren. 
Paddenstoelen en kruiden heel fijn snijden en met de nori en sambal (naar smaak) door het mengsel scheppen. Kruiden met zout & peper. 
Van het mengsel ca. 20 kleine balletjes draaien en paneren met de panko. Laat ze minstens een half uur opstijven in de koelkast.

Een wok met frituurolie tot 175 °C verhitten. Tofuballetjes per 5-6 in ca. 3 minuten goudbruin en gaar frituren. De balletjes op keukenpapier laten uitlekken en lauwwarm of koud serveren.

 

 


Print