• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Coquilles met bloedworstmousse (ca. 10 hapjes)

Coquilles en bloedworst vormen een klassieke combinatie. Absoluut de moeite waard om eens te proberen.

Categorie

Ingrediënten

  • 10 coquilles
  • 2 plakken bloedworst van ca. 1 cm dik
  • bouillon
  • uitje
  • olijfolie
  • toast of cracker

Bereiding

Snijd de bloedworst heel fijn, net al de ui. Smoor de ui in een pan met dikke bodem in wat olijfolie glazig. Voeg de bloedworst toe en bak deze ook even aan. Voeg dan zoveel bouillon toe dat alles onder staat en laat een half uurtje op een zacht vuurtje helemaal gaar en zacht worden. Pureer fijn met de staafmixer.

Verwarm de bloedworstmousse. Hij hoeft niet heel erg heet te zijn, maar wel warm.

Bestrooi de coquilles met peper en schroei ze dicht door ze in wat olijfolie op hoog vuur te bakken in een koekenpan. Laat beide kanten enigszins carameliseren. Coquilles hoeven maar kort te bakken, ze moeten van binnen nog wat rauwer blijven dan van buiten.

Leg een lepetje mousse op een cracker of toastje, zet er een coquille op en serveer meteen.


Print