• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Citroenbladsaus

Deze saus is heerlijk bij asperges, maar ook bij gegrilde vis. Als je de saus bij asperges serveert, laat ‘m dan iets meer inkoken, want de asperges zelf geven altijd nog wat vocht af in de schaal.

Djeroek poeroetblaadjes (citroenblad) kun je in de toko krijgen, zowel vers als diepvries.

 

Categorie

Ingrediënten

  • 250 ml vis- of groentebouillon
  • 5 djeroek poeroet-blaadjes
  • handjevol citroenmelisse
  • 250 ml kookroom
  • 1 el limoensap
  • zout & peper
  • evt. aardappelzetmeel

Bereiding

Knip de nerven uit de djeroek poeroet-blaadjes en knip de rest van het blad in smalle reepjes. Knip de citroenmelisse ook in smalle reepjes. Voeg de bouillon, room, limoensap en kruiden bij elkaar in een pannetje en laat inkoken tot ca. de helft.  Breng op smaak met zout & peper.
Vind je de saus nog te dun, bind 'm dan met een beetje aardappelzetmeel.

Verwarm de saus heel zachtjes op een laag pitje, zorg dat het niet aanbrandt. Voor een schuimig resultaat kun je er op het laatst nog even met de staafmixer doorheen gaan.


Print