• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Cherry-tomaatjes met eiercrème

Categorie

Ingrediënten

  • 20 cherry-tomaatjes
  • 5 eieren
  • 1 el crème fraîche
  • kerriepoeder
  • zout & peper
  • 1 el fijngesneden bieslook en 20 sprietjes
  • balsamico-azijn

Bereiding

Snijd de bovenkant van de cherrytomaatjes eraf en hol ze voorzichtig uit met een theelepeltje. Laat ze omgekeerd uitlekken. Kook de eieren hard en pel ze. Prak de eierdooiers fijn met twee stuks van het eiwit. Pureer dit met de crème fraîche met een staafmixer tot een smeuïge massa en breng op smaak met de kruiden. Druppel een half theelepeltje basilicum-azijn in elk tomaatje en vul ze met de eiercrème. Dit gaat het makkelijkst met een spuitzak. Steek in elk tomaatje een sprietje bieslook.

Wijnadvies

Soave Classico - Venete/Italië


Print