• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Carpaccio-salade

Deze salade heeft niets te maken met de oorspronkelijke carpaccio van ossehaas, maar met de snijtechniek: alle ingredienten worden flinterdun gesneden en dit kun je eigenlijk alleen goed doen met een snijmachine.
In plaats van Sinaasappelazijn kun je ook gewone witte wijn-azijn gebruiken.

Categorie

Ingrediënten

  • rucola
  • 1 venkelknol
  • 1 rode grapefruit
  • 1 rode ui
  • handvol cashewnoten of pijnboompitten
  • dressing
  • oranjebloesemwater
  • ahornsiroop
  • olijfolie
  • zout & peper
  • kaneel
  • sinaasappelazijn

Bereiding

Schil de grapefruit en verwijder alle witte vliesjes. Leg de grapefruit een uur in de diepvries, dan kun je hem makkelijker snijden.
Maak de venkelknol schoon en verwijder eventueel bruine plekjes.
Pel de rode ui.
Snijd de grapefruit, de venkelknol en de rode ui met een snijmachine op de kleinste dikte. Bewaar alles op aparte borden afgedekt in de ijskast.
Maak een dressing van alle ingrediënten naar smaak. Af en toe tussendoor proeven is de beste manier!
Rooster de noten of pijnboompitten in een droge koekenpan.

Leg de rucola op een platte schaal, daar bovenop de venkelknol, dan de rode ui en dan de plakjes grapefruit.
Schenk de dressing erover en bestrooi met de geroosterde noten (eventueel grof hakken) of de pijnboompitten.


Print