• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Broodrolletjes

Je kunt deze broodrolletjes met alle mogelijke vullingen maken, zoals fijngesneden zalm met kruiden en zure room, geprakte hardgekookte eieren met fijngesneden augurken en mayonaise of een lekkere paté. Belangrijk is dat je een vulling hebt, die smeerbaar is.

Categorie

Ingrediënten

  • vulling naar keuze
  • verse bieslook
  • pittige mosterd
  • hardgekookt ei
  • 1 wit casinobrood of een paar plakken tünnbrot

Bereiding

Snijd het casinobrood in de lengte in dunne boterhammen, verwijder de korst. Maak een smeerbare vulling met de ingrediënten naar keuze.
Beleg de hele ‘boterham’ met een laagje van het smeersel en rol alles stevig op. Lukt het oprollen niet zo goed, omdat het brood te ‘weerbarstig’  is, rol het dan even plat met een deegroller. Draai het rolletje stevig in aluminiumfolie en draai de uiteinden vast. Op laten stijven in de ijskast.

 

Snijd de broodrolletjes in plakjes van 2 cm


Print