• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Bonensalade

Kies je voor de vegetarische variant, vervang dan de spekblokjes door pijnboompitten

Categorie

Ingrediënten

  • 500 gram sperziebonen
  • 100 gram peultjes
  • 300 gram tuinboontjes (vers of diepvries)
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 125 gram spekblokjes of 5 eetlepels pijnboompitten
  • ½ bakje tuinkers
  • 4 eetlepels witte wijn-azijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels pittige mosterd
  • zout en versgemalen peper

Bereiding

Was de sperziebonen en peultjes en haal de puntjes eraf. Kook de sperziebonen 10 minuten in water met een beetje zout. Voeg dan de peultjes toe en kook nog een keer 2 minuten. Spoel af onder stromend koud water en laat afkoelen.
Kook de tuinboontjes 10 minuten, spoel af en laat afkoelen. Haal het grijze velletje eraf (dubbeldoppen).
Klop een dressing van de azijn, olie en mosterd en breng op smaak met zout en peper.
Bak de spekblokjes uit of rooster de pijnboompitten.

Meng de bonen met de dressing en de gesnipperde uien en schep de afgeknipte tuinkers erdoorheen.
Bestrooi met spekblokjes of pijnboompitten.


Print