• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Bonbon-mousse

Deze mousse is zalvend zacht van smaak, zeker als je BonBonbloc Praline gebruikt. Maar alle smaken zijn lekker in dit recept en je kunt uiteraard ook een combinatie maken. 
Ik serveer de mousse graag in mooie kleine glaasjes, maar je kunt ook het geheel op laten stijven en er dan mooie quenelles van op een bordje scheppen.

Categorie

Ingrediënten

  • 150 gr BonBonbloc (alle smaken zijn lekker!!!)
  • 0,75 dl melk
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 1 eetlepel witte rum
  • ┬╝ liter slagroom
  • garnering
  • chocoladesaus, hagelslag, slagroom e.d.

Bereiding

Chocolade in kleine stukjes breken en met de melk ‘au bain marie’ al roerend laten smelten.
Van het vuur nemen en af laten koelen.
De gelatine weken in koud water. Goed uitknijpen en oplossen in twee eetlepels kokend water. De opgeloste gelatine door de chocola roeren, evenals de rum.
Het mengsel in de ijskast iets op laten stijven.

De slagroom stijfkloppen en goed door het chocolademengsel roeren.
De mousse in vier mooie glaasjes schenken en minstens drie uur op laten stijven in de koelkast.

De mousse garneren naar keuze .

 

Wijnadvies

PX-sherry - Spanje; Banyls Rouge - Pyrene├źn/Frankrijk


Print