• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Aspergesoep met krab

Categorie

Ingrediënten

  • 500 gr groene asperges
  • ¾ 1tr groentebouillon
  • 150 gram krab (of surimi)
  • 2 eierdooiers
  • 125 ml slagroom
  • zout, peper, nootmuskaat

Bereiding

Snijd de onderkanten van de asperges en houd de kopjes (ca. 4 cm) apart.
Kook de asperges in de bouillon gaar en pureer dit met een staafmixer.
Snijd de krab of surimi in kleine stukjes en roer door de soep.

Klop de eierdooiers los met de slagroom, roer wat van de hete soep erdoor en voeg dit toe aan de soep. Niet meer laten koken!

Voeg op het laatst de aspergekopjes toe en laat goed warm worden

Wijnadvies

Riesling - Elzas/Frankrijk


Print