• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Aardappel-truffelsaus

Deze saus is erg machtig en krachtig van smaak, dus je hebt maar een beetje nodig om een gerecht verrassend te maken. De saus is heerlijk bij gebraden vlees of bij vegetarische gerechten met groenten.

De saus wordt een stuk neutraler van smaak als je gewone olijfolie gebruikt in plaats van truffelolie. Je kunt de saus dan ook goed gebruken bij een moot gebakken vis.

Categorie

Ingrediënten

  • 2,5 dl groentebouillon
  • 1 grote of 2 kleinere aardappels
  • scheut witte wijn
  • 3 eetlepels truffel(olijf)olie
  • zout & peper

Bereiding

Schil de aardappels, snijd ze in kleine stukjes en kook ze helemaal gaar in de bouillon, waar je een scheut witte wijn aan toegevoegd hebt. Pureer het geheel met de staafmixer en roer de truffelolie erdoorheen. Breng op smaak met zout & peper.
Vind je de saus te dik, dan kun je er wat extra bouillon aan toevoegen.


Print