• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Aardappel-knolselderij timbaaltjes

Dit groentegerecht is eenvoudig en puur van smaak. Doordat je het in een vormpje opmaakt, ziet het er extra feestelijk uit.

Categorie

Ingrediënten

  • ½ knolselderij
  • 1 pond aardappels
  • groentebouillon
  • zout & peper
  • klein bosje lavas
  • olijfolie
  • steker

Bereiding

Schil de knolselderij en aardappel en snij beiden in kleine stukjes. Kook ze volledig gaar in de groentebouillon en giet af. Hou wat van de bouillon apart. Pureer de aardappel en knolselderij tot een stevige puree, voeg zo nodig nog wat bouillon toe. Snijd de lavas fijn (houdt vier blaadjes apart) en meng deze door de puree. Breng op smaak met zout & peper. Vul een opsteker (rondje, hart, ster) met de puree en druk goed aan. Maak zo vier timbaaltjes en plaats ze op een stuk bakpapier. Dek goed af met folie, zodat ze niet uit kunnen drogen en bewaar in de ijskast.

Verwarm de oven voor op 175 gr. Bestrijk de timbaaltjes met wat olijfolie en plaats ze ca. 20 minuten in de oven. Versier met een blaadje lavas.


Print